Cara Gampang Membuat Bubur Ketan Ireng

Posting Komentar

Bubur Ketan Ireng. Bubur ketan ireng (uga diarani bubur pulut ireng utawa bubur Injit) yaiku panganan penutup, digawé saka beras ketan sing digodhog nganggo banyu sing akèh nganti empuk, lan biasané disaoni karo santen. Bubur ketan ireng yaiku istilah sing digunakaké ing Indonesia, utamane ing tanah Jawa. Ing wilayah kanthi pengaruh budaya Melayu sing kuwat, bubur iki diarani "bubur pulut ireng".

Bubur Ketan Ireng Bubur Ketan Hitam - Black Glutinous Rice Porridge with Coconut Milk Kue Lapis Beras or Kue Pepe - Rice Flour Steamed Layered Cake. Beverages Es Buah - Iced Mix Fruit Kopi - Aunthentic Indonesian Coffee. I myself will make sate sauce and bubur ketan hitam. Hello mom.Kali ini kita memiliki Resep Bubur Ketan Ireng. Resep ini memiliki 10 Bahan utama, dan 5 cara memasaknya.

Resep Bubur Ketan Ireng

  1. Cukup 1 kg beras putih.
  2. Cukup 1/2 kg ketan hitan.
  3. Sediakan 1200 gr gula pasir.
  4. Cukup 1 sdm garam.
  5. Siapkan 5 liter air.
  6. Sediakan 1 santan butir kelapa tua (2liter) + 2 sdm garam.
  7. Siapkan 2 bungkus kcl susu.
  8. Sediakan 1 lembardaun pandan wangi.
  9. Sediakan 40 biji mangkok + tutup.
  10. Siapkan 40 sendok plastik.

If you wonder how to make bubur ketan hitam, please keep continuing on reading. Ketan ireng bisa diolah dadi tapé, bubur kacang ijo, es doger, rengginang, lan liya-liyané. Ketan ireng kang wis diolah dadi bubur. Bubur merupakan kudapan yang pas banget jika disajikan hangat pada pagi hari.

Untuk Cara Memasaknya, Klik Disini ya

Related Posts

There is no other posts in this category.

Posting Komentar